בלוג יהדות חברה וקהילה
אלג'ין לונג, שהשתתף ב-12 טיסות להעלאת יהודי תימן לארץ עם קום המדינה, הגיע לביקור ראשון בישראל. מעל קברו של קברניטו בחיפה סיפר: "כ-2,000 יהודים היו במצוקה. טסנו בלי הפסקה ובלי שום תוכנית טיסה, הכל היה סודי".
האגודה לטיפוח חברה ותרבות בשיתוף ארגון Stand with Us פעלו להביא את הטייס לביקור בארץ כמעשה של הכרת הטוב לפועלו להעלאת יהודי תימן לארץ ישראל. במהלך ביקורו נפגש הטייס עם נשיא המדינה, ראש עיריית ירושלים, שרים וחברי כנסת.
במהלך ביקורו בארץ סיפר הטייס: "היינו בתל אביב כאשר קיבלנו את ההוראה לטוס לעדן", סיפר לונג. "כשהגענו לשם התברר לנו כי במקום שוהים כ-2,000 יהודים שהגיעו לעדן אחרי שחצו רגלית את המדבר. הם היו במצוקה, לא היו שום מתקנים עבורם. היה קשה להגן עליהם. הם מתו ממחלות שונות. היו צריכים להביא אותם לישראל כמה שיותר מהר. המפקד שם שאל כמה נוכל לקחת איתנו. כל אחד מהם שקל קצת יותר מ-40 ק"ג, הם היו ללא מטען - אז יכולנו להטיס 150 בערך מהם ושעדיין יהיה לנו מספיק דלק כדי להגיע לתל אביב".
את כמות הנוסעים הגדולה אפשר לייחס גם לעובדה שמדובר היה במטוסי מטען, ללא מושבים. "זה היה לפני מה שמכנים היום 'מרבד הקסמים'. זה היה חודשיים לפני כן. 'מרבד הקסמים' נעשה עם ספסלים ומקומות ישיבה, הם לא יכלו לקחת 150 איש, אלא יכלו להעביר 106 או 107 אנשים". לונג, שהיה נווט, השתתף ב-12 טיסות להעלאת יהודי תימן. "בגלל שהם היו בסכנת חיים, טסנו בלי הפסקה. גם בשבתות. לא הגשנו תוכנית טיסה, לא אמרנו לאף אחד שאנחנו הולכים, הכול היה סודי. שום דבר לא היה בעיתונים או ברדיו על כך. פשוט טסנו דרך הים האדום כדי שאף אחד לא יוכל לראות אותנו. פנינו לכיוון מפרץ עקבה ונשארנו במרכזו. כאשר הגענו למה שקראנו בזמנו אום רשרש (כיום אילת), הסתובבנו ופנינו לבאר שבע. מבאר שבע יכולנו לעשות את דרכנו לתל אביב", סיפר.