בלוג יהדות חברה וקהילה
חגי תשרי מאחורינו ואנו בפתחו של חודש מרחשוון. השנה נציין במרחשוון את יום העלייה. החל משנת 2016 מציינים ב - ז' מרחשוון את יום העלייה, בהתאם להחלטת כנסת ישראל. אנו, יהודי תימן נזכור את יום העלייה של אבותינו בט"ז במרחשוון. ביום זה שנת תש"י החלה העלייה הגדולה של יהודי תימן לאחר קום המדינה. (ויקיפדיה).
נשלב את חשבון הנפש של חגי תשרי עם יום העלייה של מרחשוון ונבדוק מה נעשה ע"י ממשיכי הדרך של אבותינו אשר באו ממרחקים אל ארץ הקודש, וכיצד אנו פועלים לכבד את המסורת והתרבות שהביאו איתם.
נשיא האגודה, אבי מורי, עובדיה בן שלום מוותיקי העולים ומבוני הארץ, היה בין הקולטים המקבלים את פני העולים הללו והיה החלוץ שלפני המחנה לפתוח את שערי התרבות לטיפוח מורשת תימן. איש חזון היה ופורץ דרך תרבותית. האגודה לטיפוח חברה ותרבות הקימה את המוזיאון הראשון למורשת יהודי תימן בעיר נתניה לפני כיובל שנים. בביקור שנערך במוזיאון האגודה בנתניה עפ"י יוזמתו, הפציר נשיא האגודה בראש העיר רחובות בראשית שנות האלפיים, להקים מוזיאון בעיר רחובות כהוקרה להתיישבות עולי תימן שם. החודש התבשרנו כי אכן חזונו התגשם והעיר רחובות התברכה במוזיאון חדש למורשת תימן וקהילות ישראל. אנו מברכים את העושים במלאכה אשר הביאו לידי הגשמה את חזונו ומאחל הצלחה לבאים בשעריו.
החודש נחנך מוזיאון נוסף למורשת יהודי תימן בעיר ראש העין. הנני שמח לציין כי גם פה כינס נשיא האגודה את מנהיגי העדה ואת ראש העיר לשעבר, ועורר אותם להקים בעיר אשר נחשבת ל"בירת התימנים" מוזיאון למורשת יהודי תימן. אני מברך את ראש העיר הנוכחי של ראש העין ואת כל השותפים לפתיחת המוזיאון ומאחל הצלחה בהמשך הדרך.
האגודה לטיפוח חברה ותרבות אשר הובילה את נושא המוזיאונים מתווה את הדרך לעולם המודרני, הדיגיטלי, למען הדורות הבאים והינה חלוצה גם בהקמת מוזיאון וירטואלי ברשת האינטרנט. מוזיאון האגודה הוירטואלי פתוח לכל גולש ברשת וניתן לסייר בין חדרי המוזיאון וללמוד על המוצגים, התרבות החומרית וכתבי היד ההיסטוריים. בכך אנו מביאים את הבשורה של תרבותנו לצופים רבים בעולם כולו.
ימי העיון והתרבות של האגודה, הכינוסים והקונגרסים הבינלאומיים מהווים אבן שואבת לאלפי משתתפים אשר באים להאזין, להחכים וללמוד ממאות הרצאות מעשירות בתחום חקר יהודי תימן.
מאז הקמתה קיימה האגודה מאות כינוסים מדעיים ותרבותיים עם טובי החוקרים והמרצים.
אנו שמחים כי גם בתחום זה, היריעה מתרחבת וגורמים נוספים הולכים בעקבות יוזמה זו.
האגודה מוציאה לאור ספרים וכתבי עת מובילים בחקר יהודי תימן, מעניקה מלגות ומענקי מחקר והקימה מרכז לחקר יהודי תימן ע"ש עובדיה בן שלום, היחיד בעולם.
מקווה אני כי נמשיך בעשייה להביא את המטען התרבותי שהביאו איתם עולי תימן למערכות החינוך, לציבור הרחב ולדורות הבאים, בכלים מקצועיים, מתקדמים ונגישים.