ימני, יוסף בן שלום בן שלום*

סופר, מאה י"ט

ר' יוסף בן שלום בן שלום ימני היה סופר במאה הי"ט. לא ידוע מקומו. הוא אינו אחיו של ר' יחיא בן שלום בן שלמה מהישוב גאהלייה. אין התאמה בלוח הזמנים ולא שם סבו (ע"ע קודם).

הוא העתיק שני חיבורים: סידור בשנת תרכ"ט (1869) וספר שחיטה בשנת תר"ל (1870).

כה"י הראשון (כת"י בניהו) הוא סידור עץ חיים עם פירושו של מהרי"ץ, אשר העתיק בשנת תרכ"ט (1869) כנראה במרכז תימן. בכה"י רמ"ח דפים, והוא סידור גדול ושלם. נכתב במימון ר' יוסף בן שלום בשירי. לוחות השנים משנת תרכ"ט (1869) ועד לשנת תרע"ט (1919). בשולי כה"י רשימות בעלים וילדים שנולדו.

בקולופון, חלק א' דף 183 א' כתוב:

"נשלמה ביום ה' י"ג ימים לחודש חשון שנת בק"פ לשטרות התרכ"ט ליצירה (1869), והכותב... יוסף בכאמ"ו סאלם אלמכונה ימני... ונכתב... לתשוקת... יוסף בן כא"מ שלום אלבשירי יצ"ו".

כתב היד השני (כת"י שלמה טיירי) הוא קובץ בהלכות שחיטה וטרפיות משנת תר"ל (1870). בכה"י קונטרס שערי קדושה שחיבר מהרי"ץ עם פירוש לחם תודה וזבחי שלמים. כנראה, שנכתב במימון אדם עם שם זהה לשלו יוסף בן שלום ימני. ואולי הוא בן משפחה.

בקולופון כתוב:

"ברוך אשר עזרני להשלים זאת המלאכה הקדושה והטהורה אשר כשמש מאירה ובעיני כל חזקה וברה, יום ג' ל' בשבט בקפ"א (לשטרות, תר"ל - 1870). ונכתבה לתשוקת החבר הטוב... יוסף בן סאלם אלימאני יצ"ו, השב"ה יזכהו להגות בה הוא וזר' וזר' זרעו אכי"ר. והכותב קל הקלים, עפר רגלי החכמים, המתאבק בעפר רגליהם ושותה בצמה את דבריהם יוסף בן כאמ"ו שלום בן שלום אלימני, השם ב"ה ימחול לי על כל מה ששגיתי...".

בבי': כת"י בניהו 380-44378; כת"י שלמה טיירי, קרית אונו.