צדוק, אברהם בן שלום*
מרי אברהם בן שלום צאלח נולד בצנעא בראש השנה של שנת תרע"א (1910). אמו יוכבד-חמאמה ואדעי. התייתם מגיל צעיר ועול הפרנסה נפל עליו. היה ידידו של מרי אהרן חמדי, ויחד למדו בבית המדרש של מרי יחיא קאפח בצנעא. נשא לאישה את מרת יהודית בת מרי יוסף סרי הלוי.
הוסמך לרבנות, ושימש מרי של בית הכנסת אלכוחלאני בצנעא משנת תרצ"ב (1932) עד עלייתו לארץ.
בשנת תש"ד (1944), כחמש שנים לפני העלייה הגדולה לארץ, עלה לארץ והתיישב בקרית שמואל שליד חיפה. לאחר שנה וחצי עבר להתגורר בקרית בנימין הסמוכה, והחל בבניית התשתית הרוחנית במקום: בית כנסת, מקווה טהרה, תלמוד תורה ועוד. שימש רב הישוב משנים אלו עד פטירתו. נפגש בזמנו עם החזון איש כדי לסייע בקידום תחום זה. נלחם בחירוף נפש, בשנים שלפני קום המדינה ואחריה, כדי לעצור את הכפייה לכיוון החינוך החילוני, הקים ישיבות ותלמודי תורה כדי למשוך את הילדים והנוער למסגרת תורנית.
כמקובל בתימן, פעל בהתנדבות לשם שמים וללא תמורה כספית. נהג למול ללא תשלום, וכאשר ראה כי המצב הכלכלי של המשפחה קשה, והיו רבים כאלה, סייע כספית למשפחה.
בשנת תשמ"ט (1989) קיבל מינוי לדיין, אך העדיף לשמש רב מקומי. היה לו קול מרגש. הנהיג את קהילתו בחוכמה, בפתיחות ובנועם, אך גם ביד רמה כשצריך.
לעת זקנתו נפל למשכב ונתייסר בייסורים קשים. הותיר משפחה עניפה של תלמידי חכמים. בנו משמש רב של המושב בני עייש, נכד אחד רב בגוש קטיף, ונכד אחר מונה לשמש במקומו רב של קריית בנימין.
נפטר בקרית בנימין ביום שני לפנות ערב של ט' באלול תשנ"ח, ונקבר למחרת היום בבית העלמין החדש שבקרית אתא.