בנין בן מנחם משה*
ר' בנין בן מנחם משה נולד באמצע המאה הי"ט, כנראה בעדן, לאביו ר' מנחם משה, מעשירי הקהילה היהודית בעדן.
עניו וצנוע היה ונדיב במיוחד. הוא ואחיו יהודה ניצלו את עושרם הרב ומעמדם, בסיוע בבניית בית הכנסת המפואר ביותר בעדן ובתימן, לבניית בתי חולים, מקוואות, חלקו צדקה וסייעו לעניים במזון ובבגדים. זכה להערכה רבה, ומעמדו עלה מאוד לאחר שהבריטים החלו לשלוט בעדן.
הוא שימש נשיא קהילת יהודי עדן, לא ידוע ממתי. הוא מוזכר באגרת חכמי צנעא משנת תרנ"ח (1898), אשר ביקשו ממנו לסייע בבניית תלמוד תורה בירושלים. הוא עמד בקשר עם חכמי תימן וסייע רבות למצב הרוחני בעדן ובישובים אחרים. הוא עמד בקשר עם מרי ישראל חדה אב"ד שרעב.
בשנת תרס"ד (1904), ברעב הגדול שהיה בתימן, כשרבים מתו ברעב והבריטים סירבו לאפשר לפליטים להיכנס לעדן, דאג להם ר' בנין לשכנם בתוך העיר, לזון אותם, ואף דאג לסייע בבניית בית כנסת בעדן ליוצאי תימן. מימן את כרטיס הנסיעה לר' יוסף מד'מוני שהצטרף לשד"ר ר' חיים כהן פרידמן בשנת תר"ס- תרס"ב (1900-1902).
בשנת תר"ע (1910) ר' בנין סייר בארץ ישראל, ומרי אברהם נדאף משדלו לבנות בית כנסת. הוא התנה זאת במספר תנאים, וכנראה, שלא סייע בסוף, שכן בשנת תרפ"ג (1923) פונה ועד קהילת התימנים בירושלים לבנו מיוש, לקיים את הבטחת אביו בבניית ביהכנ"ס.
באחד ממכתבי העלייה הוא פונה ליהודי תימן שלא יעלו לארץ, שלא יקדימו את הקץ.
נפטר בעדן לפני שנת תרפ"ג (1923) כנראה.