שלום בן מנחם בן יעקב*
מרי שלום בן מנחם בן יעקב נולד בעדן בסוף המאה הי"ט או בתחילת המאה העשרים. למד תורה בצעירותו אצל מרי עואץ' מנצור כל חצות הלילה, ואחרי תפילת שחרית למד עם תלמידים אצל מרי דוד יצחק, ולפני שקיעת החמה למד אצל ראש הישיבה בעדן, מרי שלום שלמה שכינהו "ארי שבחבורה".
חכמי העיר שראו את כישוריו מינוהו להעביר שיעורים בישיבה. הוא התמיד בכך אף לאחר שמונה לרב ראשי וראב"ד בעיר עדן. עניו וצנוע היה, וקיבל עליו את תפקיד ראב"ד רק לאחר הפצרות של שלושה חודשים. הוא טיפל אישית ביהודים מתימן שהגיעו לעדן בדרכם לעלות לארץ ישראל. הוא תיקן תקנות בעיר, כמו: להתיר לשאת אישה שנייה ברשות האישה הראשונה כאשר לא היו לו ילדים (בתימן עצמה היה היתר מוחלט בנושא), תיקן הסכם ייבום במקום חליצה על מנת שניתן יהיה לגרש לאחר חודש, תיקן שלא תהיה שחיטה מר"ח אב עד לאחר תענית ט' באב ועוד.
הוא קבע, כי את מחיר ארבעת המינים בסוכות יקבע אחד מחברי בית הדין, ולא המוכר, כדי שלא תהיה העלאה מלאכותית במחירים. פעם הורה שאין לקנות ארבעת המינים פרט לשליח ציבור, כיוון שהמוכר הגוי הפקיע מחירים. המוכר הגוי התחנן בפניו כדי שיבטל את ההוראה כדי שלא יפסיד, ורק לאחר הורדת המחיר נתן הוראה לקנות. הנהיג עונשין לכל יהודי שהתחמק מדין תורה והלך לערכאות גויים, זאת למרות חופש הדת שהנהיג השלטון הבריטי בעדן.
נפטר בעדן לאחר יום שלישי, כ"ו באדר תש"ד (1944).
יתכן ונפטר בירושלים בשנת תש"ו (1946).