עראקי, יוסף בן הנגיד ר' שלום
מרי יוסף בן נשיא יהודי צנעא ר' שלום עראקי הכהן, נולד בצנעא בתחילת המאה הי"ח להערכתי. הוא ואחיו מרי יחיא היו תלמידי חכמים, והם ידועים בעיקר ממהרי"ץ, אשר בתחילת המחצית השנייה של המאה הי"ח ביקש את חוות דעתם בפסיקותיו ההלכתיות. מהרי"ץ מפנה אליו שש פעמים, ובחמש הפניות מהרי"ץ מזכיר את שני האחים ביחד. מתוך ההפניות נראה, כי רק מרי יחיא היה רבו המובהק של מהרי"ץ, ואילו מרי יוסף היה חכם, שמהרי"ץ העריכו וכיבדו מאוד, אך הוא לא היה רבו.
גם לאחר שנת תקכ"ב (1762), לאחר שאביו הודח מנשיאותו, מהרי"ץ ממשיך להתייעץ בהם. מהרי"ץ כותב בתשובה מיום ו' ס' שמות תקל"ד (1774), "והרצינו הדברים לכמה"ר יחיא וכמה"ר יוסף הכהנים והסכימו לדבר" (תשובות, חלק א' ס' פה).
בתשובה אחרת כותב מהרי"ץ:
"וע"פ זה נתייסד המנהג בבית אדוני הנשיא רבי שלום כץ עראקי במעמד בנו כה"ר יחיא מאריה דאתרין ואחיו כה"ר יוסף ומורינו כה"ר דוד משרקי זכר כולם לברכה, וגם היו בעוזרי המנהג" (שם, חלק ג' ס' רנ"ב).
בשנים אלו מרי דוד משרקי היה מרי של בית הכנסת המשפחתי אלאוסטא, של אביו נשיא הקהילה, ולכן נראה, כי לא נשא בתפקיד רשמי בחיי הקהילה בצנעא.
נפטר בצנעא בשנת תק"ל (1770) בערך, וברור שבשנת תקל"ד (1774) לא היה בין החיים, שכן מהרי"ץ בתשובה דלעיל כותב "זכר כולם לברכה".