בשארי, יוסף בן סעדיה
מרי יוסף בן סעדיה בשארי נולד בצנעא בשנת תל"ב (1672), ושימש דיין בבי"ד של צנעא במחצית הראשונה של המאה הי"ח.
הוא מונה לדיין בשנת תע"ה (1715) לאחר פטירת הדיינים מרי משה קטיעי ומרי שלום צבטאני. הוא שימש בדיינות עם מרי צאלח, שהיה דיין מחליף בשנים אלו, ועם הדיינים ראב"ד הקבוע השלישי, מרי שלום בן עמרם הלוי חמדי, והדיין מרי סעדיה בן שלום הלוי עמר. הוא והדיין מרי צאלח נחשבו המומחים ביותר בצנעא לבדיקות הריאה. מהרי"ץ, נכדו של הדיין מרי צאלח, כותב: "ומפי מגידי אמת שמעתי שהיה מעשה שנפחו ריאה... והגיע הדבר אל מעלת מו"ז כמהר"ר צאלח וכמהר"י בשירי ז"ל במעמד כמה בקיאים והסכימו ככנופיא להתיר מטעם זה".
מרי יחיא בדיחי כותב בשו"ת חן טוב, כי מצא "בסדר פנקס שטרי דיינים הראשונים שלארץ תימן שבידי משנת בכ"ח (לשטרות, תע"ז - 1717) של הרב הק' מ"ו צאלח נע"ג ומ"ו יוסף בשארי נ"ע ושאר רבנים".
מרי בשארי כתב את ספר הזכרונות של בי"ד צנעא בשנים אלו. בנו, מרי שלום, שימש אף הוא דיין בבי"ד של צנעא בראשות מהרי"ץ. בן נוסף הוא, כנראה, ר' צאלח בשארי אשר חתום בשנת תקי"ח (1758).
חתימותיו מופיעות בשטרות משנת תפ"ה (1725) עד שנת תק"ז (1747), ועפ"י זה קבע מרי עמרם קורח כי נפטר בשנה זו. ואולם, מצאתי שטר פסק דין העוסק בקניית חצר ע"י יעיש בן יחיא סיאני בצנעא בשנת תקי"ב (1752). הוא חתום "יוסף בשארי" עם ר' פנחם שלמה צאלח.
לפי זה, נפטר בצנעא לא לפני שנת תקי"ב (1752).