קטיעי, סעדיה בן משה
מרי סעדיה בן משה קטיעי נולד בצנעא בשנת תמ"ב - 1682. מונה לדיין בשנת תק"ט - 1749, והיה ראב"ד קבוע חמישי מזמן גלות מוז"ע. הוא כתב שני חיבורים לפחות, הידועים לנו מדברי מהרי"ץ, אשר החליפו בבית הדין. ראה באנציקלופדיה ע' 570 - 571.
לאחר פרסום האנציקלופדיה יצא לאור ספר המסוודה - פנקס בי"ד צנעא, ושם מצאתי חמשה איזכורים הקשורים בו ובמשפחתו.
ראשית, סמוך לחודש טבת ב"פ - תקכ"ט - 1769 נכתב בבית הדין, כי דוד ומשה בניו של מרי סעיד קטיעי הגיעו לפשרה בנוגע להוצאות שהוציא דוד לאחיו משה בחתונה בסך שמונה קרוש, ושלמם קרוש כל חודש. חתומים: דיין שלא ידוע שמו ומרי שלום בן יחיא כהן.
שנית, ביום ראשון ב' בשבט בפ"א - תק"ל - 1770 נכתב, כי משה בן מרי סעיד קטיעי מכר לאחיו דוד את חלקו בסכום של חמישים קרוש, אשר קנו מיוסף בן יחיא דודם.
שלישית, בחודש טבת בפ"א - תק"ל - 1770 נכתב, כי דוד ויוסף בני מרי סעיד קטיעי הגיעו ביניהם להסכם פשרה בעניין חלוקת הבית והתחשבנות על כך, שיוסף פרנס וזן את אמו על דעתם, משנת ע"ב עד טבת בפ"א לשטרות, תקכ"א - תק"ל (1761-1770).
רביעית, לפני חג הפסח בפ"א - תק"ל - 1770 נכתב בפנקס, כי יוסף בן מרי סעיד קטיעי חייב לאחיו משה סכום של שבעה קרוש עבור מזונות, ארבעה קרוש ישלם בפסח, ושלושה קרוש ישלם בחג הסוכות תקל"א. פסק דין זה קשור, כנראה, לפסק דין הבא, ממנו ניתן ללמוד, כי משה פרנס את אמו כעשר שנים, בהסכמת האחים.
חמישית, ביום שלישי י"א באדר בפ"ב - תקל"א - 1771 כתוב, כי שלום בן עמר מכר למשה בן מרי סעיד קטיעי את כל ביתו בסכום גדול של 175 קרוש.
מפסקי דין אלו ניתן להסיק, כי ארבעה בנים היו לו: דוד, אהרון, משה ויוסף, וכי יוסף פרנס את אמו בשנים תקכ"א - תק"ל, תקופה של כעשר שנים.