דגים (חות)

דגים (חות)

תבשיל על בסיס דגי נהר (דגי ים יקרי מציאות בתימן בשל ריחוקו ממרכזי הישוב) בתוספת תבלינים וירקות. יש המכינים מאכל דגים כצלי על האש בתוספת תבלינים. אידם: דגים ברוטב מבושלים בעשבי תיבול וחואיג'. מקובל בעיקר בעדן. מחוג': דגים מתובלים ומטוגנים בשמן. מקובל בעיקר בעדן (בתימן אין נוהגים לטגן מאכלים). דגים מאוידים: נתחים מאודים מבושלים בעשבי תיבול וחואיג'. וזף: דגיגים קטנים מיובשים בשמש הנאכלים כחטיפים לאחר קלייתם באש.