דיסות ומאכלי קדרה

דיסות ומאכלי קדרה

הריס: תבשיל דייסתי דליל במקצת, עשוי גריסי חיטה (או: אורז, עדשים, פולים וכיו"ב) בתוספת בשר שמן ועצמות מוח, תבלינים ועשבי תיבול, בבישול ממושך. מקובל בעיקר בארוחת צהריים בשבת (מעין חמין). הריש: תבשיל דייסתי סמיך עשוי גריסי חיטה. מקובל במיוחד כמאכל ליולדת בתוספת סמנה ודבש בעיקר בארוחת בוקר. זום: דייסה דלילה עשויה מקמח וחלב חמוץ או לבן בתוספת תיבול חמוץ או חריף. נאכלת חמה כארוחה קלה. לסיס: תבשיל קטניות או דגנים כגון תירס, דורה, חיטה עדשים שלמות עתר, פולים וכיו"ב. הבישול קצר כדי שלא יתרכך מדי. מקובל כמאכל חטיף בעיקר בשעות הערב. סוג הקטניות ממנו עשוי מיתוסף לשמו, כגון: לסיס רומי (תירס) ולסיס עתר. מטיט: דייסה דלילה עשויה קמח חיטה או שעורה. נאכלת חמה בתוספת חמאה, בצל, זעתר טחון וכיוצא באלה. נשוף: דייסה דלילה מאוד עשויה גריסי חיטה (מעין סולת), מבושלת בסמנה ובסוכר. ניתנת לשתייה או נאכלת חמה בעיקר בארוחת הבוקר. עציט: דייסה סמיכה מאוד עשויה קמח תירס או דורה ומבושלת במים בתוספת שומן. נאכלת כתוספת לארוחת צהרים או כמאכל בכל הארוחות של מעוטי יכולת. שביסה: דייסה סמיכה מבושלת בתהליך של הכנת רביכה (קמח בשומן חם) בתוספת מעט מים. בעיקר לתינוקות.