חכמי תימן

תצוגת 1 - 10 מתוך 281

מרי יוסף שאול היה רב הקהילה היהודית בישוב מדן, בתחילת המאה העשרים. נולד, להערכתי, במחצית השנייה של המאה הי"ט. הוא היה רבו של ר' יחיא בן אברהם נחום, שנפטר באשקלון, ואשר למד אצלו עד גיל עשרים שנה. ר' יחיא נולד בשנת תרנ"א (1891), ונשא לאשה את בתו.

נפטר לאחר שנת תרע"א (1911).

בבי': משולם בשארי, אפיקים תשרי תשל"ט ע' 32.

מרי חסן שלום שאער נולד במחצית השניה של המאה הי"ט. הוא היה רב קהילת יהודי כפר צורם אלביצ'א, מרחק שעתיים הליכה מהעיר ד'מאר, ואין הכוונה לעיר ביצ'א הנמצאת במזרח תימן. עיקר פעילותו היתה במחצית הראשונה של המאה העשרים.

בכפר היה בית כנסת אחד פרטי, וכל הקהילה היהודית בכפר היתה ממשפחת שאער. לא היה בי"ד בישוב, ובמידת הצורך הלכו לבי"ד של העיר רדאע. מרי חסן שימש רב הקהילה, וסייע בידו ר' יהודה שלמה...

בבי': טובי, הקהילה, ע' ק'-ק"א.

ר' יהודה שלמה שאער היה עוזר למרי חסן שלום שאער רב הכפר צורם אלביצ'א, מרחק שעתיים הליכה מהעיר ד'מאר, ולא העיר ביצ'א שבמזרח תימן. הוא, כנראה, אביו של המסרן שתיאר את הקהילה בפני יוסף טובי. המסרן ר' סעדיה בן יהודה שאער נולד בשנת תרס"ו (1906), ועלה לארץ בשנת תר"צ (1929). לפי זה, אביו ר' יהודה נולד כעשרים שנה קודם לכן לפחות.

הוא עוזרו של מרי חסן במחצית הראשונה של המאה העשרים, התפרנס מקדרות...

בבי': טובי, הקהילה, ע' ק'-ק"א.

מרי סעדיה בן דוד שאער נולד בישוב ירים במרכז תימן בשנת תר"ס (1900).

חי בעיר איב שבדרום תימן, הוסמך לשחיטה ולרבנות ע"י מרי עודד בן יפת הכהן. הוא היה עובר בין הישובים והכפרים, היה בודק סכינים ופיקח על השחיטה, ואף הסמיך שוחטים. היה מוהל בהתנדבות. הוא דודו של מרי ישעיה משורר. הוא אף טיפל בו לאחר שמרי ישעיה התייתם מאביו בילדותו. מרי ישעיה היה נוהג תמיד להזכירו לטובה, כי בזכות דודו גדל מבחינה...

בבי': מרי ראובן כהן, רב העיר חדרה לשעבר; מאיר משורר, פ"ת.

ר' שלום שאער היה ראש הקהילה היהודית בעיר חג'ה ממערב לצנעא, בשנים שלפני העלייה הגדולה לארץ. נולד כנראה, בתחילת המאה העשרים. היה עשיר גדול ויתכן כי שימש גם רב הקהילה.

בבי': עמרם עוזרי, בני-ברק.

מרי אברהם בן מרי שלום שאקי נולד בכפר רבע אלמכלאף שבמחוז חימה, מדרום מערב לצנעא, בשנת תרס"ז - 1907. אביו מרי שלום היה רב הכפר ומקובל, ואמו מרת שולמית. בשנת תרע"א - 1911 עברה המשפחה לגור בצנעא, ומרי שלום למד בבית הכנסת אלאוצטא, ועבד לפרנסתו כמקובל בתימן.

בשנת תרע"ד - 1914 עלתה המשפחה לישראל, והתיישבה בכפר השילוח בירושלים. אביו מרי שלום עסק בהוראה ב"חדר" אשר הוקם בכפר, ונפטר בד' במרחשון...

ביב': אנציקלופדיה לציונות הדתית ע' 241 - 242; בנו הרב יהוישיב; היכרות אישית

מרי יחיא שלמה שאקי היה חכם בישוב בית עגל בתחילת המאה העשרים. נולד, כנראה, במחצית השניה של המאה הי"ט. הכפר בית עגל נמצא במחוז חימה ממערב לצנעא.

בתקופה זו מנתה הקהילה עשרים משפחות בערך: כ'ולאני, חמאמי, חובארה, אחמר, שאקי, יעיש, ירימי ועוד. חכמי הקהילה בתקופה זו: מרי יחיא כ'ולאני ומרי סעדיה.

שמו ידוע מתוך פנקס השליחות של השד"ר מרי שלמה נדאף, שליח הקהילה התימנית בירושלים בתחילת...

ביב' פנקס השליחות ע' י"א, מ"ג

עמודים